Miten tuulilasi kalibroidaan ja miksi?

 Miten tuulilasi kalibroidaan ja miksi?

Yhä useimmista ajoneuvoista löytyy kameroihin ja tutkiin perustuvia järjestelmiä. Tunnistimien oikea toiminta takaa turvallisuutesi liikenteessä.

Nykyauton tuulilasi on usein laitealusta

Nykyaikaisissa tuulilaseihin on yhdistetty paljon tekniikkaa ja kuljettajaa avustavia järjestelmiä, kuten kameroita, sadetunnistimia, kaistavahteja, liikennemerkkien tunnistimia, tuulilasinäyttöjä, hätäjarrutusjärjestelmä ja valonvaihtoautomatiikkaa. Lasinvaihdon yhteydessä puhekielessä puhutaan usein lasien kalibroinnista, kyse on kuitenkin tarkkaan ottaen laseihin integroitujen järjestelmien kalibroinnista. Vaihdettaessa lasia, siihen mahdollisesti kiinnitetyt kamerat ja sensorit vaativat kalibroinnin toimiakseen taas suunnitellulla tavalla.

Kalibrointi takaa, että tuulilasin tekniikka toimii asianmukaisesti

Turvajärjestelmien kalibroimatta jättäminen on turvallisuusriski: tunnistimien ja kameroiden pienikin heitto voi johtaa siihen, että auton järjestelmä saa väärää tietoa esimerkiksi edellä ajavan auton sijainnista. Siksi kalibrointi on tehtävä aina tuulilasin vaihdon jälkeen ja myös silloin, kun auton alustan osia on vaihdettu, tai auto on ollut korjauksessa liikenneonnettomuuden jälkeen.

Kameran kalibrointi tehdään sitä varten tarkoitetun automerkkikohtaisen taulun avulla. Mikäli kameroita on kaksi, staattisen kalibroinnin lisäksi on tehtävä myös dynaaminen kalibrointi, joka tapahtuu ajaessa.

Staattisessa kalibroinnissa auto ajetaan sopivan matkan päähän taulusta ja renkaisiin asetetaan laserlukijat. Ennen kalibrointia tulee tarkastaa rengaspaineet ja ettei autossa ole ylimääräistä painoa, joka vääristäisi auton korkeutta.

Kalibrointi on tärkeää sinun ja muiden liikenteessä olevien turvaksi. Asiantuntijamme suorittavat tuulilasin vaihdon yhteydessä kalibroinnin nykyaikaisin työkaluin, jotta sensorit toimivat vaaditulla varmuudella.

Awux-korjaamot tekevät yhteistyötä maailman suurimpiin lasinvalmistajiin kuuluvan Saint-Gobain-yhtymän kanssa, joka on lasitoimittaja lukuisille automerkeille. Sekurit Partner-ohjelma varmistaa sen, että käytettävissä on alan viimeisin tietotaito, myös laseista, jotka sisältävät elektronisia järjestelmiä.

Ehjä ja kirkas tuulilasi on turvallisuuskysymys.  Tuulilasien korjaukset ja vaihdot korjaustakuulla paikalliselta Awux-ammattilaiseltasi.