Itikat irti tuulilasista ja maalipinnasta! Näillä vinkeillä onnistut

 Itikat irti tuulilasista ja maalipinnasta! Näillä vinkeillä onnistut

Kesän autonhoitotoimenpiteisiin kuuluu säännöllinen auton pesu. Kesäisin auringon ja lämmön lisäksi ilmassa on runsaasti eri ötököitä sekä itikoita, joten myös näiden raatojen liuottaminen on osa kesän auton maalipinnan hoitoa. Tuulilasiin, maalipintaan ja keulaan jämähtäneet ötökät irtoavat helposti ennakoimalla sekä oikein menetelmin.

Miten jynssätä liiskaantuneet itikat ja ötökät irti auton maalipinnasta?

Maalipinnan suojaava selviää tästäkin työrupeamasta selvästi helpommin. Auton vahaaminen pari kertaa vuodessa ja säännölliset pesut helpottavat itikoiden poistoa maalipinnasta. Likaiseen maalipintaan pinttyminen tapahtuu nopeammin.

Hyönteisiä ei kannata jättää maalipinnalle pitkäksi aikaa, vaan ne on syytä pestä pois heti pidemmän ajomatkan jälkeen. Riskinä pesemättä jättämisessä on se, että ötökät ovat syövyttäneet lakkapintaan pysyvän jäljen. Tällöin ainoa apu on mekaaninen kiillotus.

Itikoiden tai ötököiden tahrima maalipinta on suositeltavaa pestä käsin. Pesun voi aloittaa liottamalla itikoita alueelle laitettavalla märäksi kastellulla mikrokuituliinalla. Liottamisen jälkeen voit pestä auton normaalisti, katso Awuxin vinkit auton pesuun.

Muistathan: Auton pesu ei ole hellesään puuhia, vaan paras lopputulos syntyy pilvisellä säällä.

Itikan raadot ikkunoissa ovat turvallisuusriski

Tuulilasissa ja ikkunoissa oleva lika on turvallisuusriski, etenkin kirkkaalla auringonpaisteella. Tuulilasin pesussa on hyvä tarkastaa käytössä oleva tuulilasinpesuneste. Kesäkaudella tulisi käyttää kesäkäyttöön tarkoitettuja lasinpesunesteitä. Niissä ainesosat on valittu poistamaan tyypillistä kesälikaa, kuten hyönteisiä ja siitepölyä. Talvinesteissä sen sijaan panostetaan yleensä enemmän pakkasen kestoon ja suolakuran poistamiseen.

Awux vinkkaa: Pidä mukana autossa ikkunanpesuainetta sekä talouspaperia. Näin voit puhdistaa matkan aikana tulleet hyönteiset tuulilasista ja ajovaloista esimerkiksi kahvitauon aikana, tai heti pidemmän ajomatkan jälkeen.

Lasinpesunesteet eivät kuitenkaan ihmeitä tee. Hyönteiset tulisikin poistaa tuulilasista tai maalipinnasta mahdollisimman pian niiden ilmaannuttua, jolloin ne eivät ole vielä ehtineet palaa kiinni pintaan.

Lisäksi tuulilasin sisäpuolen pesu on yksi tärkeimmistä, mutta unohdetuimmista puuhista. Ilmastointi ja tehokas ilmanvaihto kuljettavat sisään ulkoilmasta hiukkasia, jotka pinttyvät tuulilasiin ja lian huomaa usein vasta siinä vaiheessa, kun aurinko porottaa suoraan sisään ajon aikana. Sopiva puhdistusaine tuulilasin pesuun on makuasia, mutta voit esimerkiksi käyttää samaa pesuainetta kuin kotisi ikkunoihin. Viimeistele kuivaus mikrokuituliinaa käyttäen, näin saat helpoiten viimeistellyn lopputuloksen.

Awux toivottaa turvallisia ajokilometrejä! Jos vahinko kuitenkin sattuu, Awux auttaa. Lähimmän korjaamosi löydät täältä.