Kohteliko mökkitie kaltoin? – Tarkista autosi maalipinta ja tuulilasi kiveniskemien varalta

 Kohteliko mökkitie kaltoin? – Tarkista autosi maalipinta ja tuulilasi kiveniskemien varalta

Yleisimmin suomalaisen kesälomalaisen mökkitie on sorapäällysteinen ja hiekasta kuivalla säällä pöllyävä. Ei siis ole ihme, että lomakauden jälkeen autokorjaamoissa on kysyntää kiveniskemien vauriokorjauksille, maalipinnan vahaukselle sekä pienten kolhujen paikkamaalaukselle.

Auton tuulilasiin tai maalipintaan osuessaan, pienikin kivi jättää jäljen myös matalilla nopeuksilla.  Kesällä maalipintaa ja tuulilasia vaurioittaa pienet kivet, hiekkapöly ja joissain tapauksissa myös hyönteiset. Talvella puolestaan tuulilasivauriot aiheutuvat yleisimmin moottoritiellä irronneesta edellä ajavan auton nastasta.

Useimmiten tuulilasin särö on helppo havaita – onhan se kuljettajan silmien edessä. Vaikka näkyvä jälki  ajaessa ärsyttäisikin, ei rentouttavaa mökkireissua kannata sillä pilata.

Ehjä ja kirkas tuulilasi on myös turvallisuuskysymys.

Toimi nopeasti – säästät korjauskustannuksissa

Sekä tuulilasin että maalipinnan vaurion korjauksessa nopea toiminta on valttia. Vaikka soratiellä tai valtaväylillä autoon osunut kivi ei tekisikään pahaa jälkeä, se altistaa suuremmille vaurioille, mikäli kolhun jättää huomiotta. Tuulilasissa kiveniskemä saattaa lähteä leviämään, kun puolestaan fiksaamatta jätetty maalipinta altistaa pellin ruostumiselle.

Kun kiveniskemän sattuessa toimii nopeasti ja ottaa pian yhteyttä osaavaan autohuoltoon, vältytään usein tuulilasin vaihdolta ja isommilta kustannuksilta.

Awux auttaa myös tuulilasien korjauksissa ja vaihdoissa. Katso lisää täältä.

Vakuutusyhtiöt luottavat Awuxiin

Kaikki Awux-korjaamot ovat vakuutusyhtiöiden hyväksymiä vauriotarkastajia. Pakollisen liikennevakuutuksen lisäksi vapaaehtoisella autovakuutuksella, eli kaskolla, voidaan korottaa vakuutusyhtiön vastuuta tapaturmissa. Yleisimpiä vapaaehtoisia autovakuutuksia ovat lasivakuutus sekä pysäköintivakuutus.

Lasivakuutus korvaa auton vauriot, jotka osuvat suoraan ulkoapäin ikkunalasiin osuneesta iskusta ja pysäköintivakuutus kattaa esimerkiksi parkkipaikalla sattuneet kolhut, kun tekijä on jäänyt tuntemattomaksi ja poistunut paikalta.

Lue lisää Awuxin yhteistyöstä vakuutusyhtiöiden kanssa.

Ennen yhteydenottoa autohuoltoon, kannattaa selvittää oman ajoneuvon voimassa oleva vakuutus ja sen omavastuut. Joskus pienet maalipinnan tai tuulilasin paikkakorjaukset voi saada Awuxilta jopa kaskon omavastuuta halvemmalla.

Tutustu Awuxin kattavaan palvelutarjontaan  tai varaa aika vauriotarkastukseen!