Parkkipaikkakolhuja sattuu keskimäärin yli 100 päivässä – Näin toimit havaittuasi vahingon

 Parkkipaikkakolhuja sattuu keskimäärin yli 100 päivässä – Näin toimit havaittuasi vahingon

Lumen tai jään peittämä peruutustutka ei ilmoittanutkaan takana olevasta ajoneuvosta tai kiireessä et ehtinyt vilkaista peiliinPienet parkkipaikalla tulevat kolhut ovat yleisimpiä autojen vaurioita ja niitä sattuukin keskimäärin yli 100 päivässä. Talven aikaan luistelukenttien sekä laskettelukeskusten parkkipaikoilla käy kuhina ja mukana kulkevien urheiluvarusteiden nostaminen autosta tai autoon voi varovaisuudesta huolimatta kolhaista viereistä autoa. Miten toimit havaittuasi vahingon? 

Sinun autoasi kolhaistiin 

Syyllisyys on parasta selvittää heti vahinkopaikalla ja kirjoittaa vapaamuotoinen kirjallinen selonteko, josta selviää tapahtumien kulku pääpiirteissään, syyllinen ja molempien osapuolien ajoneuvo ja henkilö- sekä yhteystiedot. Selontekoon on hyvä saada kaikkien osapuolten allekirjoitukset. Mikäli asiassa on epäselvyyksiä, kannattaa olla yhteydessä poliisiin. 

Ota aina vähintään seuraavat tiedot ylös vastapuolesta: 

– Rekisterinumero 

– Kuljettajan nimi ja yhteystiedot 

– Ajoneuvon vakuutusyhtiö 

Me teemme vahinkotarkastuksen ja kustannusarvion korjauksista suoraan vakuutusyhtiöiden kanssa yhteiseen tietojärjestelmään ja huolehdimme, että tieto korjausluvasta vastapuolen vakuutusyhtiöltä saadaan.

Kolhaisit jonkun muun autoa 

Kerro toisen ajoneuvon omistajalle, mitä sattui. Voit kysyä yhteystietoja numerotiedustelusta rekisterinumeron perusteella. Ota myös itsellesi ylös toisen auton rekisteritunnus ja omistajan tiedot ja ilmoita vahingosta vakuutusyhtiöllesi. Tämän jälkeen tuo ajoneuvosi korjaamolle tarkastettavaksi ja ilmoita saamasi vahinkonumero. Kun autosi tulee meille, teemme vahinkotarkastuksen ja kustannusarvion korjauksesta suoraan vakuutusyhtiöiden kanssa yhteiseen tietojärjestelmään. Tarvittaessa autamme sinua vahinkoilmoituksen laatimisessa. 

Kun autosi on korjattu ja sinulla on kaskovakuutus, me hoidamme maksuliikenteen vakuutusyhtiön kanssa. Sinulle jää vain omavastuuosuuden maksaminen.  

Huomaat ajoneuvosi tulleen kolhituksi ja kolhija on hävinnyt paikalta 

Kolhijan eli syyllisen vakuutus korvaa toiselle autolle aiheutetut vauriot, mutta samalla kolhijan bonukset menevät tai alenevat. Joskus käykin niin, että kolhija pakenee paikalta välttääkseen bonusten menettämisen. Tässä ikävässä tilanteessa kolhitun auton omistaja tekee vahinkoilmoituksen itse ja kaskovakuutus korvaa vahingot. 

 

Tehtävämme on auttaa sinua kaikissa autovaurioihin liittyvissä asioissa. Etsi lähin Awuxkorjaamosi.