Löysitkö autostasi parkkipaikkakolhun? Tällä menetelmällä kolhut korjataan maalaamatta

 Löysitkö autostasi parkkipaikkakolhun? Tällä menetelmällä kolhut korjataan maalaamatta

Parkkipaikoilla ja ahtaissa tiloissa on melko yleistä, että esim. viereisen auton ovi avautuessaan saattaa osua naapurissa auton kylkeen ja tuloksena on helposti pieni, mutta helposti havaittavissa oleva lommo.  Jos maalipinta ei ole kärsinyt, näihin ”parkkipaikkakolhuihin” löytyy onneksi myös nopea ja edullinen PDR-korjausmenetelmä (Paintless Dent Repair). Tässä menetelmässä kolhu oikaistaan siistiksi erikoistyökaluilla jäljen taustapuolelta painelemalla ja ulkopuolelta liiman avulla vetämällä.  

Millaisen lommon voi oikaista tällä menetelmällä? 

Perinteisesti PDR-menetelmä sopii maksimissaan noin kahden euron kolikon kokoisten kolhujen oikaisuun, mutta jokainen kolhu arvioidaan tapauskohtaisesti. PDR-menetelmässä lommo oikaistaan vaurion taustapuolelta erikoistyökalujen avulla. Jotta PDR-menetelmää voidaan käyttää korjausmenetelmänä, pitää maalipinnan olla ehjä ja sijaita sellaisessa paikassa, jossa sitä pääsee käsittelemään pellin sisäpuolelta. 

pdr menetelmällä tehtävään oikaisuun käytetään oikean kokoista koukkua
Koukku, jonka avulla peltiä oikaistaan pellin sisäpuolelta.

Miten PDR-menetelmä eroaa perinteisestä menetelmästä?  

Suurimmat erot PDR:n ja perinteisen peltikorjauksen välillä ovat ajassa ja korjauskustannuksissa. Ns. koukkuoikaisuna tehtynä korjaus kestää tapauksesta riippuen 30 min – 3 tuntia. Perinteisiin peltitöihin mahdollisine maalauksineen kuluu vähintään yksi, yleisemmin kaksi tai kolmekin arkipäivää. 

Huomasitko lommon autossasi? Tuo autosi lähimmälle Awux-ammattilaiselle arvioitavaksi. Lähimmän toimipisteen löydät tästä.