Onko auto pakko viedä vakuutusyhtiön ilmoittamaan korjaamoon vai voiko korjaamon valita itse?

 Onko auto pakko viedä vakuutusyhtiön ilmoittamaan korjaamoon vai voiko korjaamon valita itse?

Liikennevahingon sattuessa ja tilanteen rauhoituttua otetaan yleensä ensimmäiseksi yhteyttä vakuutusyhtiöön. Vahingon korjauksen käynnistämiseksi täytetään mahdollisimman pian vahinkoilmoitus, jonka jälkeen selvitetään mihin auto viedään korjattavaksi. Vakuutusyhtiöillä on usein yhteistyökorjaamot, joita he suosittelevat, mutta tämä ei tarkoita sitä, että auto olisi pakko viedä korjattavaksi kyseiseen liikkeeseen.  

Auton omistaja tai haltija tekee aina itse päätöksen siitä missä hänen autonsa korjataan 

Vakuutusyhtiöiden suositusten lisäksi hämmennystä korjaamon valintaan saattaa aiheuttaa yhä edelleen varsin yleinen uskomus automerkkien takuuehdoista.  

EU:n ryhmäpoikkeusasetuksen mukaan auton omistaja saa vapaasti päättää, missä huollattaa autonsa ilman autonvalmistajan antaman takuun raukeamista. Sama pätee myös kolarikorjauksissa, sillä automerkkien takuuehdot eivät vaadi kolarivaurioidenkaan korjaamista merkkikorjaamossa. Asetukset takuun säilymisestä säädettiin alkuperin vuonna 2002, ja tarkennukset ja nykymuotoon saattaminen tehtiin 2010. Vaikka asetuksista on jo kymmenen vuotta aikaa herättää tämä edelleen hämmennystä autoilijoiden keskuudessa. Säädetty asetuksen tarkoituksena on pitää huoli kilpailusta, etteivät autovalmistajat pysty pitämään autojensa huoltoon vaadittavaa tietoa pelkästään omilla merkkihuolloillaan ja tämän avulla määrittämään palvelulle haluamansa hinnan. 

Auton takuu säilyy riippumatta valitsemastasi korjaamosta 

Tiettyjä ehtoja takuun säilymisessä kuitenkin on. Varaosia valitessa on otettava huomioon, että käytettävät osat täyttävät valmistajan laatuvaatimukset. Korjaus tulee tehdä ammattitaitoisesti ja huolellisesti noudattaen automallin Suomen olosuhteisiin laadittuja valmistajan huolto- ja korjausohjeita. 

Awux-korjaamot ovat kaikkien vakuutusyhtiöiden hyväksymiä kumppaneita ja tuottavat palveluita myös lukuisille merkkiliikkeille. 

Jos jotain sattuu liikenteessäAwux auttaa.