Auto kesäkuntoon sisältä ja ulkoa – huomasitko kiveniskemiä maalipinnassa?

 Auto kesäkuntoon sisältä ja ulkoa – huomasitko kiveniskemiä maalipinnassa?

Kesän ensimmäiset auringonsäteet ja sen tuoma lämpö paljastaa autoon talven aikana kertyneen lian ja hajut. Aluillaan oleva kausi on siis parasta mahdollista aikaa tehdä kunnon freesaus autollesi 

Huolellinen pesu ja vahaus 

Vaikka autoa pestäisiin talvikautenakin säännöllisesti, on tärkeää, että se pestään erityisen huolellisesti suolauskauden päätyttyä. 

Suosittelemme auton vahaamista käsin pari kertaa vuodessa – syksyllä ja keväällä. Talven aikana tiesuola ja liuotinpesut ovat kuluttaneet vanhan vahan pois maalipinnasta. Pesuautomaattien tai -linjastojen kuumavahat eivät vastaa kunnollista käsin vahausta. Kesällä hyvä vahapinta suojaa auton maalipintaa auringolta ja hyönteiset sekä lintujen jätökset irtoavat helpommin vahatusta pinnasta. 

Auton siistiminen myös sisältä vaikuttaa huomattavasti ajomukavuuteen. Tyhjennä roskat ja siirrä turhat tavarat pois. Sisäpuhdistus kannattaa aloittaa laajalla imuroinnilla. Siirrä matot ulos autosta, jotta myös niiden alta saadaan kaikki hiekka ja pöly pois. Lattialla ja mattojen alla olevat kivet kuluttavat verhoilun nopeasti puhki, eikä matot välttämättä pysy paikallaan. Tarvittaessa matot kannattaa pestä ja kuivata huolellisesti. Muoviosille on olemassa omia puhdistusaineita, jotka ovat paitsi tehokkaita, myös suojaavia. Mutta jo kostean mikrokuituliinan avulla saa ilmettä siistittyä mukavasti. Kangasverhoilusta tahrat voi poistaa tahranpoistoaineella ja verhoilun yleispuhdistukseen voi käyttää verhoilun puhdistusaineita samaan tapaan kuin sohvien puhdistamiseen. Nahkapinnoille on olemassa omat nahanpuhdistus- ja hoitoaineensa. 

Käsityönä tehty auton vahaus on kestävin 

Markkinoilla on runsaasti erilaisia vahoja ja vahasarjoja, joista voit valita parhaan vaihtoehdon autosi tarpeisiin. 

Auton vahaus – näin onnistut: 

  1. Älä vahaa autoa suorassa auringonpaisteessa. 
  2. Vältä myös sadekeliä. Ilmankosteus voi vaikuttaa vahauksen lopputulokseen. 
  3. Pese auto aina perusteellisesti ennen vahauksen aloittamista. Pienikin hiekanjyvä voi tehdä maalipintaan näyttävän naarmun. Anna pinnan kuivua varjoisassa paikassa. 
  4. Varaa vahaukseen muutama tunti aikaa, kiire näkyy helposti työn jäljessä. 
  5. Työstä yksi puoli autosta kerrallaan siten, että levität vahan ja kiillotat sen kiillotus- tai monikäyttöliinalla. Näin vaha ei pääse liiaksi kuivumaan auton pintaan. 

Kiveniskem autossa, meneekö maalipinta uusiksi? 

Keväthuoltoa tehdessä saattaa paljastua talven aikana tulleita vaurioita, kuten kiveniskemiä maalipinnassa. Kiveniskemät kannattaa korjata, vaikka ne eivät heti näyttäisikään niin pahoilta. Ajan kanssa kolhut alkavat ruostua ja vauriot laajentua, silloin alkaa myös auton arvo laskea. 

Auton saamien kiveniskemien korjaaminen on edullisempaa, kun korjataan ajoissa vain kolhukohdat.  

Awux-korjaamot huolehtivat myös autosi maalaukset. Omat maalaamot ja vuosien varrella rakennetut kumppanisuhteet alan huippuihin takaavat paitsi laadukkaan lopputuloksen, myös ainutlaatuisen joustavuuden. Ja ennen kaikkea helppouden asiakkaalle. 

Parhaiden mahdollisten maalien ja pohjamateriaalien käyttäminen on itsestäänselvyys. Työvälineitä ja kalustoa päivitetään jatkuvasti ajan vaatimusten mukaisiksi. Vaatimustaso työn jäljelle on korkein mahdollinen ja työn laatua seurataan ja mitataan jatkuvasti. 

Löysitkö kiveniskemiä autosi maalipinnastaMe hoidamme! Lähin Awux-toimipisteesi löytyy täältä.