Pinnoite helpottaa ajoneuvon pesemistä ja vähentää pesukertoja

 Pinnoite helpottaa ajoneuvon pesemistä ja vähentää pesukertoja

Jatkuva pesu ja pinttyneen lian poistaminen kuluttaa auton maalipintaa. Autopesuloiden harjapesua käytetään lauhoina, kuraisina talvina normaalia enemmän ja tämä lisää maalipintaan kohdistuvaa rasitusta. Kestopinnoitettu ajoneuvo ei tarvitse niin voimakkaita pesuaineita kuin yleensä käytetään, joten maalipinnan säästymisen lisäksi myös jätevesikuormitus kevenee.  

Mikä on kestopinnoite ja miten pinnoitus tehdään? 

Kestopinnoiteaineet muodostavat maalipinnalle erittäin kovan kalvon, joka ehkäisee naarmuuntumista ja kiveniskuja sekä suojaa auringon uv-säteiden värejä haalistavalta ja maalipintaa haurastuttavalta vaikutukselta. Kestopinnoitteilla saadaan perusvahoja pidempiaikainen suojaus ja pinnoituksille luvataan yleensä pitkäaikainen, enimmillään jopa viiden vuoden kesto, pinnoitusaineista riippuen. 

Ennen kestopinnoittamista ajoneuvolle tehdään aikaa vievä maalipinnan ns. Myllytyskäsittely, jossa auton maalipinnan alkuperäinen kiilto palautetaan ja pesunaarmut poistetaan hiomis- ja kiillotustekniikkaa käyttäen. Tämän jälkeen tehdään kestopinnoitus, joka suojaa maalipintaa vuosiksi eteenpäin.   

Mikäli ajoneuvoasi joudutaan maalaamaan esimerkiksi kolarin jälkeen uudestaan ja sinulla on kaskovakuutus, vakuutusyhtiö yleensä korvaa myös kestopinnoitteen uusimisen. 

 Lähde: https://www.ess.fi/paikalliset/1503494 

Onko autosi maalipinta kärsinyt ja vailla käsittelyä? 

Awux-korjaamot huolehtivat autosi maalaukset. Omat maalaamot ja vuosien varrella rakennetut kumppanisuhteet alan huippuihin takaavat paitsi laadukkaan lopputuloksen, myös ainutlaatuisen joustavuuden. Ja ennen kaikkea helppouden asiakkaalle. 

Parhaiden mahdollisten maalien ja pohjamateriaalien käyttäminen on itsestäänselvyys. Työvälineitä ja kalustoa päivitetään jatkuvasti ajan vaatimusten mukaisiksi. Vaatimustaso työn jäljelle on korkein mahdollinen ja työn laatua seurataan ja mitataan jatkuvasti. 

Etsi lähin Awux-korjaamosi.