Awux Seinäjoki

 Awux Seinäjoki

Awux Seinäjoki (H-Autocolor Oy) on Seinäjoen Hyllykalliossa toimiva Awux-ketjuun kuuluva kolarikorjaamo ja automaalaamo. Awux Seinäjoella on erikoistuttu Ford-, Hyundai-, Peugeot-, Mazda-, Fiat-, Suzuki-, Mitsubishi-, Skoda– sekä Jaguarhttps://www.jaguar.fi/-merkkisiin autoihin, mutta ammattitaidolla korjataan myös kaikki muut automerkit sekä mopoautot.

Seinäjoen Awux toimii yhteistyössä kaikkien vakuutusyhtiöiden kanssa ja on vakuutusyhtiöiden hyväksymä vahinkotarkastaja. Palveluihin kuuluvat tarkat kustannusarviot autojen korjauksesta, kaikki korikorjaustyöt, muovikorjaukset ja tuulilasin vaihdot.

”Vahingon sattuessa ole yhteydessä, hoidetaan asia kuntoon. Tervetuloa H-Autocoloriin!” – Ari Haapamäki, Awux Seinäjoen yrittäjä

Pitkä historia jo ennen Awux-ketjuun liittymistä

H-Autocolorilla on takanaan pitkä historia ennen Awux-ketjuun liittymistä. Yrityksen perusti nykyisen yrittäjän Ari Haapamäen isä Erkki Haapamäki vuonna 1977 Nopankylään, josta toiminta siirtyi Ilmajoelle Siltalan teollisuusalueelle vuonna 1985. Yritys siirtyi yrityskauppojen myötä Seinäjoelle vuonna 2008 ja samalla päivittyi yrityksen nimeksi nykyinen H-Autocolor. Nykyisiin Seinäjoen tiloihin yritys siirtyi vuonna 2014 ja pari vuotta myöhemmin yritys liittyi Awux-ketjuun.

Toiminta on vuosien aikana laajentunut ja monipuolistunut:

– Työt ovat keskimääräisesti pienempiä, mutta niitä aiempaa enemmän, Ari Haapamäki kertoo.

Yrityksen pitkässä historiassa ei ole vältytty hauskoilta ja ikimuistoisilta sattumuksilta:

– Vuosien varrella on maalattu monenlaista lipputangosta pistorasioihin. Yksi auto on jopa ylimaalattu karhealla mustalla “röpömassalla”, muistelee Haapamäki.

Röpömassa on autojen helmoihin tai muihin kiveniskemille alttiisiin kohtiin ruiskutettavaa ainetta, joka suojaa maalipintaa ja jättää kuivaessaan hieman röpelöisen pinnan.

 

Mottona kokemusta, laatua ja palvelua

Awux Seinäjoen mottona on Kokemusta, Laatua, Palvelua. Tavoitteena tietenkin onnistuneen palvelun tulos: tyytyväinen asiakas. Yrityksen erityisosaamiseksi Ari Haapamäki mainitsee autojen kolarikorjaukset ja maalaustyöt. Yrityksessä työskentelee alan ammattilaisia, joilla kaikilla on jo pitkä kokemus niin H-Autocolorissa kuin omalla osaamisalueellaankin.

– Samat tekijät ovat työskennelleet meillä pitkään ja ovat kaikki oman osa-alueensa huippuammattilaisia. Työ on pitkälti käsityötä, jonka oppii tekemällä. Meille on helppo tulla ja palvelemme mielellämme. Teemme laadukkaan työn nopeasti, yrittäjä Ari Haapamäki kiteyttää.

 

Mitä kuuluu Awux Seinäjoen yrittäjän arkeen?

Awux Seinäjoen rehelliseksi ja ahkeraksi itsensä kuvaava yrittäjä Ari Haapamäki kurvaa Ford Mondeollaan tai Ford Focuksellaan aamuseitsemäksi Ilmajoen toimipisteelle. Päivä alkaa lyhyellä palaverilla päivän hoidettavista asioista.

Matka jatkuu varsinaiselle työpaikalle Seinäjoelle Kipinätie 1:seen. H-Autocolorissa Haapamäen tavallinen päivä alkaa sähköpostin tarkastamisesta, odotettavaa postia ovat esimerkiksi vakuutusyhtiön vastaukset. Päivä jatkuu korjaukseen tulleiden autojen avaimien noudosta lukkolaatikosta ja työmääräimien viemisestä avaimineen huoltopuolelle.

Loppupäivä kuluukin vaihtelevasti normaaleissa yrittäjän askareissa kuten puhelimessa ja tietokoneella, asiakaspalvelussa, osien tilauksessa ja noutamisessa, autojen pesemisessä ja kuvaamisessa. Ihmisten neuvominen vahinkoasioissa kuuluu myös jokapäiväiseen H-Autocolorin yrittäjän arkeen. Iltapäivästä luovutetaan autoja asiakkaille, jonka jälkeen katsotaan töiden paperit ja laskelmat laskutukseen.