Kauanko auton kolarikorjaus kestää? Katso, mistä korjauksen kesto muodostuu

 Kauanko auton kolarikorjaus kestää? Katso, mistä korjauksen kesto muodostuu

Kolari on sattunut tai auto on kolhiintunut, ja se pitäisi saada kuntoon – tietenkin mielellään mahdollisimman nopeasti. Odottavan aika on tunnetusti pitkä ja oma auto usealle arjessa välttämättömyys. Apua ja vara-auto on onneksi kuitenkin saatavissa: kun tuot autosi kolarikorjaukseen Awux-korjaamolle, saat tarvittaessa sijaisauton käyttöösi ja voimme auttaa sinua kaikessa kolarikorjaukseen liittyvässä, kuten vahinkoilmoituksen ja käyttötarveselvityksen tekemisessä vakuutusyhtiölle.

Parhaimmillaan valmista tulee yhdessä päivässä

Mikäli kyse on pienemmästä kolhusta, voidaan oikaisutyöstä selvitä jopa yhden työpäivän aikana. Nykyiset oikaisutekniikat mahdollistavat korjaustyön parhaimmillaan jopa ilman maalausta. Ja modernit maalausmateriaalit ja hyvin varustettujen korjaamoiden kalusto selvittävät kyllä pienemmät maalaustyötkin samassa aikataulussa.

Merkittävä tekijä nopeuden kannalta on vahinkoilmoitus vakuutusyhtiölle. Se kannattaa tehdä aina mahdollisimman pian. Kun vahinkoilmoitus on tehty, täytyy vakuutusyhtiön käsitellä ja hyväksyä ilmoitus. Tämä on korjaamosta riippumaton muuttuja, joka vaikuttaa siihen, kuinka nopeasti kolaroitu auto on taas käyttökunnossa, sillä ennen vakuutusyhtiön hyväksyntää korjaustöitä ei voida aloittaa. Pääsääntöisesti päätökset tulevat nopeasti, mutta esimerkiksi lomakaudella vakuutusyhtiön käsittelyssä saattaa olla jonoa.

Vauriokorjaus ottaa aikansa – vahinkotarkastus ei aina paljasta kaikkea

Isompien vaurioiden kohdalla vauriokorjauksen kestoon vaikuttavat monet muuttujat. Kaikki korjausta vaativa ei aina ilmene vahinkotarkastukseen lähetettyjä kuvia katsomalla, vaan tarvitaan korjaamolla suoritettava vahinkotarkastus.

Vahinkotarkastuksessa kokenut asiantuntija pystyy varsin tarkasti arvioimaan korjaustyön vaativuuden ja siihen tarvittavan ajan. Lisäksi asiantuntija arvioi, onko mahdollista korjata rikkoutuneita osia, järkevää käyttää purkuosia vai tilataanko kokonaan uudet osat. Sekä purkuosien että uusien osien saatavuudessa on toisinaan haasteita. Usein iso osa vauriokorjauksen kestosta selittyykin varaosatilauksien toimitusajoilla – varaosia ei aina löydy Suomesta, saati koko Euroopasta, jolloin tarkkoja toimitusaikoja on vaikea arvioida. Korjaustöitä edistetään kuitenkin odotusaikanakin niin paljon, kuin mahdollista.

Laadukas jälki kolarikorjauksen keskiössä

– Kun tehdään hyvää jälkeä, niin siinä kestää pidempään, huomauttaa Awux Vantaa Askisto / EAM Autokorjaamon yrittäjä Ari Lintunen.
– Joskus tehdään sellaistakin työtä, joka ei välttämättä kuuluisi vauriokorjauksen piikkiin, mutta on välttämätöntä hyvän lopputuloksen ja asiakkaan tyytyväisyyden kannalta.

Peltisepän ja maalarin työt ovat varsinaisen työsuorituksen kannalta aikaa vieviä vaiheita. On myös huomioitava maalien ja liimojen haihtumis- ja kuivumisajat, jotka ovat keskeisiä viimeistellyn ja laadukkaan lopputuloksen kannalta. Lintunen kuitenkin muistuttaa, että korjauksissa on aina kyse ihmisen tekemästä käsityöstä, ja myös asiantuntevat ammattilaiset tekevät toisinaan inhimillisiä virheitä. Tai joskus vaikkapa maali saattaa reagoida odottamattomalla tavalla tai muodostaa valumia, joiden takia työ täytyy välillä korjata. Sisäinen laaduntarkkailu onkin tärkeä osa tekemistä ja siihen panostetaan jatkuvasti. Lintusen mukaan laadukas lopputulos on paras käyntikortti.

Vauriokorjauksen keston ajaksi sijaisauto alle

Kestipä korjaus kuinka kauan hyvänsä, on auto arjessa usein tärkeä – töihin pitää päästä ja arkiset asiat tulee hoitaa, vaikka oma menopeli olisikin korjaamolla. Awuxilta saat sijaisauton tarpeisiisi samalla, kun jätät omasi korjaukseen.

Jos olet liikennevahingossa syytön osapuoli, korvaa vakuutusyhtiö 94 % sijaisauton kuluista ajalta, kun oma autosi on korjattavana. Edellytyksenä tälle on, että auto on arjessasi välttämätön. Päätöksen tekee vakuutusyhtiö asiakkaan laatiman käyttötarveselvityksen perusteella. Jos on kyse muunlaisesta vahingosta, riippuu vakuutusyhtiön myöntämä korvaus omista vakuutusehdoistasi.

Saat itse valita kolarikorjaamon, jossa autosi korjautat

Vakuutusyhtiö usein ohjaa asiakasta viemään autonsa korjattavaksi johonkin tiettyyn korjaamoon tai suosittelee muutamaa vaihtoehtoa. Asiakkaalla on kuitenkin oikeus valita.

Vakuutusehtojensa puitteissa autoilija saa korjauttaa autonsa sellaisessa korjaamossa, jossa asioinnin kokee helpoimmaksi, aikataulut sopivimmiksi ja jossa tuntee saavansa parhaan palvelun. Ainoa edellytys on, että korjaamo on vakuutusyhtiön hyväksymä. Awux-korjaamot toimivat yhteistyössä kaikkien vakuutusyhtiöiden kanssa, joten meille voit halutessasi tuoda autosi korjaukseen huoletta.

Vauriokorjaus on tasapainottelua toiveiden ristiaallokossa

Kaiken kaikkiaan auton vauriokorjaus on ammattitaitoa ja asiantuntijuutta vaativaa työtä, jossa korjaamo pyrkii parhaaseen lopputulokseen sekä asiakkaan että vakuutusyhtiön kannalta.

Monenlaiset erilaiset tekijät vaikuttavat siihen, milloin auton korjaustyöt voidaan lopulta aloittaa, ja milloin se voidaan viimein luovuttaa takaisin omistajalleen laadukkaasti korjattuna. Pääsääntöisesti korjaustyö kestää 1–3 vuorokautta vaurion laajuudesta riippuen. Joskus tarkkaa aika-arviota kestosta voi olla vaikeampi antaa, mutta Awuxin henkilökunta tekee aina parhaansa, että autot saataisiin kuntoon mahdollisimman nopeasti ja että korjaamolta kotiin ajelisi tyytyväinen asiakas.

Katso kaikki Awuxin toimipisteet, poikkea käymään tai varaa aika helposti netistä!