Tiedätkö miten toimia, kun vahinko sattuu? Näin tehdään vahinkoilmoitus.

 Tiedätkö miten toimia, kun vahinko sattuu? Näin tehdään vahinkoilmoitus.

Vahingoilta ei voi aina välttyä ja niiden aiheuttaman harmin minimoimiseksi on suositeltavaa vakuuttaa ajoneuvo tarpeen mukaan. Suositeltavaa on pakollisen liikennevakuutuksen lisäksi hankkia ns. Kasko-vakuutus, joka korvaa myös omalle ajoneuvolle tapahtuvien vahinkojen korjaamisen.  

Korvauksen saamiseksi sinun tulee täyttää vahinkoilmoitusLiikenneonnettomuudetkolarit, ulosajot ja hirvieläin tai muut eläinkolarit ovat tapauksia, joissa pelkkä vahinkoilmoitus tyypillisesti riittää. Ilkivalta- ja varkaustapauksissa tulee tehdä vahinkoilmoituksen lisäksi rikosilmoitus poliisille. 

Vahinkoilmoitus käynnistää korvausprosessin, jotta korjaustyö saadaan mahdollisimman nopeasti käyntiin, kannattaa vahinkoilmoitus tehdä mahdollisimman pian tapahtuneen jälkeen.  

Vahinkoilmoituksen voi tehdä sähköisesti, puhelimitse tai käsin erilliselle lomakkeelle, mutta suositeltavin tapa on tehdä ilmoitus suoraan verkon kautta vakuutusyhtiön järjestelmässä. Se takaa nopeimman ja kitkattomimman asian käsittelyn.  

Mitä tietoja tarvitset vahinkoilmoitukseen? 

Ilmoitukseen tarvitset toisen ajoneuvon kuljettajan, omistajan sekä ajoneuvon tiedot, kuten rekisterinumero, merkki ja malli. Ilmoituksessa kysytään myös toisen osallisen vakuutusyhtiön tiedot. Tarkasta huolellisesti kaikki tapahtuneet vauriot sekä kuvaa ne mahdollisuuden mukaan.  

Vahinkoilmoitukseen tarvitset tapahtuneen mukaan tarkan tapahtumasijainnin, kellonajan sekä tulosuunnat. Ilmoituksessa pyydetään kuvailemaan aluetta mahdollisimman tarkasti, huomioi tämä tilanteen rauhoituttua.   

Vahinkoilmoitukseen ei tarvitse liittää kuitteja tai muita tositteita, ellei niitä erikseen pyydetä. Mikäli vahinkoilmoituksen käsittely edellyttää tositteiden lähettämistä, ne voi lisätä vahinkoilmoitukseen jälkikäteen tekemällä vahingosta lisäselvityksen. 

Tuottaako vahinkoilmoitus päänvaivaa?  

Vahinkoilmoitusten täyttämiseen on harvalla rutiinia, sillä vahinkoja sattuu kohdalle suhteellisen harvoin, onneksi. Siksi me autamme mielellämme sen täyttämisessä. Voit koska tahansa kysyä neuvoja Awux-pisteesi asiantuntijoilta tai täyttää vaikka koko vahinkoilmoituksen heidän kanssaan yhdessä verkossa tai palvelupisteessä, jolloin toimitamme vahinkoilmoituksen puolestasi vakuutusyhtiöllesi. Awux toimii yhteistyössä kaikkien vakuutusyhtiöiden kanssa.
Suorat linkit vakuutusyhtiöiden vahinkoilmoituksiin löydät täältä. 

Jos vastapuoli on syyllinen vahinkoon, autosi korjaus korvataan vastapuolen liikennevakuutuksesta. Syyttömällä osapuolella on tällöin mahdollisuus anoa sijaisautoa tai seisontapäivärahaa korjauksen ajaksi, omasta vakuutusturvasta riippumatta. Tätä varten on täytettävä erillinen käyttötarveselvitys, valmiin lomakkeen voit ladata tai tulostaa alla olevasta painikkeesta. Täytä lomake, tulosta ja tuo se myös mukanasi, toimitamme senkin puolestasi vakuutusyhtiöön. 

Voit ladata lomakkeen tästä. 

Varmista ajoneuvosi korjauksen nopea eteneminen 

  1. Toimita auto lähimpään Awux-palvelupisteeseen. 
  2. Varmista, että vahinkoilmoitus tulee tehtyä. 
  3. Awux tekee vahinkotarkastuksen ja korjauksesta kustannusarvion suoraan vakuutusyhtiön tietojärjestelmään. 
  4. Vakuutusyhtiö vahvistaa kustannusarvion ja antaa korjausluvan suoraan Awuxille. 
  5. Saat autosi korjattuna mahdollisimman ripeästi takaisin. 

Tehtävämme on auttaa sinua kaikissa autovaurioihin liittyvissä asioissa. Lähimmän Awux-korjaamosi löydät täältä.