Talvi on täällä – suojaa autosi maalipinta ja tuulilasi talvikaudella

 Talvi on täällä – suojaa autosi maalipinta ja tuulilasi talvikaudella

Pohjolassa talvi on pimennyt. Tienpinnat ovat jäässä tai märkiä, suolaa kylvetään maanteille ja ajokeli on pahimmillaan. Autonomistajan on syytä suojata ajokin maalipintaa ja varmistaa näkyvyys tuulilasin läpi.

Maantiesuola kannattaa pestä pois mahdollisimman nopeasti

Maanteiden suolaaminen on koko talven kestävä riesa autoilijalle ja altistaa ruostumiselle. Peseminen aina tarvittaessa poistaa suolan hetkeksi ja estää sen pinttymisen auton pintaan. Vahaaminen tai muu maalipinnan suojaaminen luo korroosiota merkittävästi hidastavan kalvon.

Kestopinnoitteella suojaa maalipinnalle

Kestopinnoiteaineet ovat lisänneet suosiotaan. Ne muodostavat maalipinnalle erittäin kovan kalvon, joka ehkäisee pesusta aiheutuvaa kulumista, helpottaa puhtaanapitoa sekä suojaa värejä haalistavalta auringon uv-säteilyltä. Ehjän maalipinnan läpi maantiesuola ei ruostuta autoasi.

Mikäli ajoneuvoasi joudutaan maalaamaan esimerkiksi kolarin jälkeen uudestaan ja sinulla on kaskovakuutus, vakuutusyhtiö yleensä korvaa myös kestopinnoitteen uusimisen.

Kestopinnoitteen asennus kannattaa jättää ammattilaisille

Varsinkin uusiin tai vähän ajettuihin autoihin kestopinnoite kannattaa tehdä. Kun pinnoituksen lähtökohtana on virheetön pinta, on lopputuloksena upea ja maalipintaa hyvin suojaava lopputulos.

Jos maalipinta ei enää ole virheetön, tehdään ennen kestopinnoittamista ajoneuvolle maalipinnan ns. Myllytyskäsittely, jossa auton maalipinnan kiilto palautetaan ja pesunaarmut poistetaan hiomis- ja kiillotustekniikkaa käyttäen. Tämän jälkeen tehdään kestopinnoitus, joka suojaa maalipintaa jopa vuosiksi eteenpäin.

Pinnoitusaineesta riippuen kestopinnoitteelle voidaan luvata jopa 5 vuoden kesto. Näihin tuloksiin ei perinteisillä autovahoilla ylletä.

Maalipinnan hoitaminen on yhtä tärkeää, kuin muukin huolto.

Suojatuotteissa on eroja, samoin suojauksen tekijöissä. Kysy Awuxin asiantuntijalta autoosi sopivat, kestävät ja kustannustehokkaat käsittelyt.

Myös auton lasit on syytä pinnoittaa – näkyvyys paranee ja ajoturvallisuus lisääntyy

Auton kestopinnoite suojaa autosi räntäsateelta, lumituiskulta ja maantiesuolalta, eikä lika tartu maalipintaan kiinni. Sama on saavutettavissa myös auton laseille lasipinnoitteen avulla.

Pinnoitteen toiminta perustuu pintajännityksen ja kitkan alenemiseen. Kun pintajännitys saadaan laskemaan riittävän alas, pinta hylkii erinomaisesti likaa, vettä ja jäistä tihkua.

Kun autosi tuulilasissa on lasipinnoite, pyyhkijöiden käyttötarve maantienopeuksissa vähenee. Jo 50 km/h ajonopeuksissa vesi poistuu lasilta ilmavirran mukana merkittävästi, kun autossasi on lasipinnoite.

Nyt on hyvä hetki tarkistaa oman ajoneuvon tuulilasin ja pyyhkijöiden talvikelpoisuus!

Awux suosittelee uusien tuuli-, sivu-, tai takalasien pinnoittamista aina asennuksen yhteydessä.  Jos pinnoitettu lasi rikkoutuu kolaritilanteessa, kaskovakuutus korvaa niin uuden lasin kuin pinnoitteenkin.

Kuinka ajoneuvon lasit pinnoitetaan?

Tuulilasi puhdistetaan huolellisesti ennen pinnoitusta. Awux-korjaamoissa ajoneuvon laseille käytetään mm. Aquacontrol®-käsittelyä. Aquacontrol® on läpinäkyvä ja ohut pinnoite, jota voidaan käyttää auton kaikissa lasipinnoissa. Tuote kestää tuulilasissa jopa 20 000 km ja sivulaseissa 60 000 km. Joidenkin automerkkien kuten Volvon, Porsche ja Fordin malleihin tehdään ensimmäinen Aquacontrol®-käsittely jo tehtaalla.

Aquacontrol® edut:

  • Ajoturvallisuus ja ajomukavuus paranevat
  • Näkyvyys paranee huonoissa sääolosuhteissa
  • Pimeän ajan heijastumat vähenevät
  • Lumen, jään ja hyönteisten poistaminen lasista helpottuu
  • Tuulilasinpyyhkijöiden kulutus vähenee
  • Kestää jopa 20 000 km tuulilasissa ja 60 000 km sivulaseissa

Olisiko pyyhkijänsulat syytä päivittää?

Hyvin toimivat tuulilasinpyyhkijät ovat olennaiset hyvän näkyvyyden kannalta ja ovat siksi olennaisia ajoturvallisuuden ylläpitämiseksi. Sulat tulisi uusia säännöllisesti.

Jos tuulilasiisi jää pyyhkijän jäljiltä kalvo tai raitoja, ne ovat todennäköisesti tulleet jo elinkaarensa loppupäähän. Hyväkuntoinen, laadukas sulka on myös äänetön eli jos pyyhintäliike aiheuttaa narinaa, kannattaa sulkien päivittämistä harkita.

Mikäli pyyhkijänsulkia ei uusita ajoissa, saattavat ne pahimmillaan revetä. Revettyään sulat muuttuvat lähinnä vedenlevittimiksi ja vaurioittavat pahimmassa tapauksessa tuulilasia pysyvästi. Helppo muistisääntö on vaihtaa sulat samalla kun vaihtaa talvi- tai kesärenkaat autoon.

Saat pidennettyä tuulilasin sekä pyyhkijänsulkien ikää pitämällä tuulilasin puhtaana.

Ehjä ja kirkas tuulilasi on turvallisuuskysymys. Tuulilasien korjaukset ja vaihdot korjaustakuulla paikalliselta Awux-ammattilaiseltasi.

Etsi lähin Awux-korjaamosi.